Állataink élete az 1 %-on múlik! RAJTAD MÚLIK!
Kedves Állatbarát!
Alapítványunk a személyi jövedelemadó 1%-ból működik, ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentő munkánkat szinte teljes egészében ebből fedezzük.

Örömmel tapasztaljuk, hogy állatotthonunk munkájának elismeréseképpen az adózók egy része úgy gondolja, hogy az adója 1 %-ával a NOÉ Állatotthon Alapítvány tevékenységét támogatja. Nagyon köszönjük, és reméljük, hogy idén is számíthatunk támogatásukra, hiszen jelenleg több mint 1.200 állatról gondoskodunk!

Időközben nemcsak Budapest, de Magyarország legnagyobb állatotthonává nőttük ki magunkat. 2017. januárjától már Vas megyében, Szergényben is működtetünk egy kutyamenhelyet, a hozzá szervesen kapcsolódó celldömölki karantén részleggel. Itt első sorban a környék rászoruló kutyáit, a környező gyepmesteri telepek halálsorairól mentjük az állatokat. Nálunk minden állat kap egy esélyt, sőt ha szükséges második esélyt is, és ezt támogatóinknak köszönhetjük, akik adójuk 1 %-ával, anyagi és tárgyi adományokkal, valamint kétkezi munkájukkal segítik a budapesti állatotthon és szergényi kutyamenhely mindennapi működését, fennmaradását és fejlődését.

Kérjük, támogassa a Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítványt adója 1%-ával, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon végezhessük állatmentő munkánkat. Az adóbevallás részét képező felajánló nyomtatványra írja rá adószámunkat:

Adószámunk:

18169696-1-42

Rendelkező nyilatkozat letöltése

1 százalék infografika

Hogyan rendelkezhet adója 1 százalékáról? (Forrás: nav.gov.hu)


Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek.

Az 1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2021. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

A civil kedvezményezettekre továbbra is évenként kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

Az 1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1%-os összegből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti. Amennyiben elektronikus tárhellyel rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatást kap a felajánlott összeg kiutalásáról.


Köszönjük!

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 110.000 családtagunk van.
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján.

Szeretettel várjuk :)

a NOÉ Állatotthon lelkes csapata