Állataink élete az 1 %-on múlik! RAJTAD MÚLIK!
Kedves Állatbarát!
Alapítványunk a személyi jövedelemadó 1%-ból működik, ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentő munkánkat szinte teljes egészében ebből fedezzük.

Örömmel tapasztaljuk, hogy állatotthonunk munkájának elismeréseképpen az adózók egy része úgy gondolja, hogy az adója 1 %-ával a NOÉ Állatotthon Alapítvány tevékenységét támogatja. Nagyon köszönjük, és reméljük, hogy idén is számíthatunk támogatásukra, hiszen jelenleg több mint 1.200 állatról gondoskodunk!

Időközben nemcsak Budapest, de Magyarország legnagyobb állatotthonává nőttük ki magunkat. 2017. januárjától már Vas megyében, Szergényben is működtetünk egy kutyamenhelyet, a hozzá szervesen kapcsolódó celldömölki karantén részleggel. Itt első sorban a környék rászoruló kutyáit, a környező gyepmesteri telepek halálsorairól mentjük az állatokat. Nálunk minden állat kap egy esélyt, sőt ha szükséges második esélyt is, és ezt támogatóinknak köszönhetjük, akik adójuk 1 %-ával, anyagi és tárgyi adományokkal, valamint kétkezi munkájukkal segítik a budapesti állatotthon és szergényi kutyamenhely mindennapi működését, fennmaradását és fejlődését.

Kérjük, támogassa a Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítványt adója 1%-ával, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon végezhessük állatmentő munkánkat. Az adóbevallás részét képező felajánló nyomtatványra írja rá adószámunkat:

Adószámunk:

18169696-1-42

Rendelkező nyilatkozat letöltése

1 százalék infografika

Hogyan rendelkezhet adója 1 százalékáról? (Forrás: nav.gov.hu)


Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek. Az 1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2018. május 22-éig benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton1, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány a NAV honlapjáról letölthető.
  • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain)

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

Amennyiben elektronikus tárhellyel2 rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.Felhívjuk a figyelmét, hogy a 2018. évben benyújtott, bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozatát újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig a 2018. évet követő években is figyelembe veszi a NAV.

A 2018. évben tett, módosításig vagy visszavonásig figyelembe vehető egyházi nyilatkozat legkorábban a 2019. évben módosítható vagy vonható vissza.


1.Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhelyen (KÜNY) keresztül (korábbi nevén „ügyfélkapus tárhely”)

2.KÜNY tárhely (korábbi nevén ügyfélkapus tárhely)

Köszönjük!

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 78.000 családtagunk van.
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján.

Szeretettel várjuk :)

a NOÉ Állatotthon lelkes csapata